Dieta Correcta
Per poder integrar els aliments i aconseguir una dieta correcta, hem de prendre en compte les lleis de l'alimentació: suficient, equilibrada, adequada, innòcua, completa, variada. Així com és necessari conèixer el plat del bé menjar, el qual és una guia que va ser dissenyada per aconseguir una alimentació correcta d'acord amb les nostres característiques, costums i necessitats.
Verdures i fruites
Proporcionen vitamines, minerals, aigua i fibra. Les persones que necessiten més d'aquestes substàncies són els nens, adolescents, dones embarassades i en període de lactància.
Verdures: bledes, espinacs, xile, pastanaga, enciam, ceba, coliflor i fongs, entre altres. Fruites: poma, pinya, meló, papaia, préssec, taronja, pruna, entre d'altres.
-El consum de fruites i verdures ajuden a prevenir malalties entre les quals es troben l'obesitat, certs tipus de càncer i les malalties del cor.
Cereals i tubercles
Són font d'energia, proporcionen hidrats de carboni, vitamines, minerals i fibra.
Cereals: truita, pa, galetes, pasta, arròs, civada, ordi, amarant, etc.
Tubercles: papa, camote, yuca.
-de preferència cal consumir cereals integrals, truita de nixtamal o pa integral.
Lleguminoses i aliments d'origen animal
Proporcionen proteïnes, vitamines i minerals.
Lleguminoses: fesol, fava, llentia, cigró, soja.
Productes d'origen animal: llet, formatge, iogurt, carn, ou, pollastre, peix, marisc.
En aquest grup també es troben les oleaginoses: cacauet, llavors de carbassa, ametlla, nou.
-les lleguminoses no contenen colesterol
Recomanacions per al consum de begudes
-Prengui aigua potable o purificada de 6 a 8 gots durant el dia; L'aigua actua a més com a protector, ja que controla la temperatura, ajuda a mantenir els nivells adequats d'acidesa en el cos i retarda els processos d'envelliment.
Un consum equilibrat d'aquest líquid ajuda també a mantenir la bellesa del cabell, les ungles i la pell, la qual perfectament hidratada llueix brillant, ja que es dóna una regeneració cel·lular per mitjà d'un suport suficient de minerals, nutrients i per descomptat d'oxigen .