Lloc de cerca

Contacte

La Nutrició
Arturo Costas - arturocostas11@gmail.com
Janin Juarez - janinjs99@gmail.com

arixxesborr@gmail.com

Enquesta

Classificació dels aliments

Els aliments es poden classificar en diferents grups:

LLET I DERIVATS

La llet de vaca es un dels aliments més complets ja que en la seva composició entren pràcticament tots els nutrients.

CARN, PEIX I OUS

Tots aquests aliments són rics en proteïnes. Els diferents tipus de carn i peix tenen un valor nutritiu semblant. Així un ou conté 6 grams de proteïnes que és el contingut proteic de 30 grams de carn. En la dieta mediterrània es consumeix més el peix que la carn.

CEREALS, LLEGUMS I PATATES (HIDRATS DE CARBONI).

Els cereals i derivats contenen quantitats elevades de midó i proteïnes. Són aconsellables excepte en el cas d'obesitat. Els cereals integrals contenen més cel · lulosa que facilita el trànsit intestinal i vitamina B1.

Els llegums són nutritivament semblants als cereals però contenen més ferro i proteïnes. La quantitat de nutrients de les patates és inferior.

FRUITES I VERDURES

Són aliments de gran riquesa en vitamines i minerals. Les fruites contenen gran quantitat de vitamines i moltes d'elles aporten pectina, una altra fibra vegetal útil per a l'organisme. S'ha de prendre fruita una o dues vegades al dia. Les verdures són riques en vitamines, minerals i fibres, tant si es prenen bullides com fregides.

OLIS I ALIMENTS EMBOTITS

Els aliments d'aquest grup estan constituïts majoritàriament per greixos, porten molta energia i són indicats per a les persones que realitzen treballs físicament durs. Prendre'ls en excés pot ser perillós per al cos.

Els fruits secs com les avellanes, les ametlles, les nous ... tenen un alt contingut en olis, és a dir, en lípids, i alhora de proteïnes.